Spring til indhold

Fællesskaber, venner og ensomhed

Her på siden har vi samlet tilbud til dig, som søger nye fællesskaber og venner eller føler sig ensom og har brug for en at tale med.

 

AOF

Arbejdernes Oplysnings Forbund – AOF har en lang række foredrag, kurser, debatter og workshops . De har særligt et fokus på aftenskole til unge voksne og tilbyder aktiviteter i hele landet. Det kan være alt fra argentinsk tango til yoga, arabisk for begyndere, guitar, klaver eller tegnekursus.

Her kan du læse mere om AOF. Samtidig kan du også gå på opdagelse i deres forskellige kurser, foredrag og meget mere.

 

 

At danse med livet

Hvis du er voksen og ramt af stress, angst eller depression, så har du mulighed for at finde et frirum i foreningen ”At danse med livet”. Her kan du mødes med andre, som du deler interesser med. Det kan være hækling, bål-mad, skriveværksted, onsdagssyslen samt gå- cykelture.

Du kan læse mere om foreningen her.

 

 

Autisme Ungdom Fyn

Autisme Ungdom Fyn er drevet af unge autister, som laver sociale arrangementer og forsøger at skabe et stærkt fællesskab for andre unge autister og unge med tætte relationer hertil. De fleste arrangementer foregår i Odense og kan være alt fra brætspilsaftener, online samtalecafé til en tur i Odense Zoo.

Du kan læse mere om Autisme Ungdom Fyn her.

 

 

Bedre Psykiatri

Er du pårørende til en med psykisk sygdom? Bedre Psykiatri er for pårørende – både børn, unge og voksne. Her kan du deltage i samtalegrupper, naturgrupper og skriveværksteder. Du kan også besøge pårørendecaféen, hvor du kan dele din historie med andre og tale om, hvordan du passer på dig selv som pårørende.

Læs mere om Bedre Psykiatri her.

 

 

Børns Voksenvenner

En voksenven er en fortrolig voksen i et barns liv med få relationer. De fleste af de børn, der får en voksenven, er oftest vokset op med én forælder typisk pga. dødsfald, skilsmisse, stor geografisk afstand eller lignende, og mangler derfor en voksen i deres liv.

Mangler dit barn en voksenven? Så kan du læse mere her.

 

 

Café Paraplyen

Café Paraplyen er en alkoholfri café, hvor alle er velkomne. Det er en social café med billig mad, hvor du kan finde venner og netværk. Men der er også selvhjælpsgrupper omkring alkoholproblemer, og der er mulighed for hjælp til nye veje på arbejdsmarkedet.

Besøg Café Paraplyen eller læse mere om den her.

 

 

Frivilligcenter Odense

Vil du gerne være frivillig? Frivilligcenter Odense kan hjælpe med at finde et frivilligjob eller fællesskab. Du kan booke en samtale med en frivilligformidler og få dine ønsker og interesser matchet med foreninger, som passer til dig.

Læs mere om at blive frivillig her.

 

 

Girl Talk

Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.

Hvis du har brug hjælp eller vil vide mere om Girl Talk, kan du finde dem her.

 

 

Kultur-Kraft

Er du mellem 16 til 24 år? Bor du i Odense eller går på en uddannelse i Odense Kommune? Og har du mod og lyst til at prøve noget nyt og møde nye mennesker? Så kan du deltage i Kultur-Kraft, som er et 8 ugers kreativt frirum og fællesskab. Her fordyber du dig sammen med 10 andre i billedkunst, fortælling, musik, kunsthåndværk og teater.

Læs mere om, hvordan du tilmelder dig her.

 

 

Kulturmaskinen

Kulturmaskinen er et kulturelt hus, hvor du finder og skaber kultur i små og store fællesskaber og kreative miljøer. Her kan du finde scener, kunstudstillinger, kreative værksteder, festivaler og meget mere.

Læs mere om Kulturmaskinen her.

 

 

Livskræften

Livskræften er et fristed for unge i alderen 18-39, som har eller har haft kræft. Livskræften tilbyder et fællesskab med andre unge i samme situation. Det er uformelt og uforpligtende at deltage. Du kan komme og nyde roen, se en film, slappe af og få en kop kaffe. Det kan også være fællesspisning, hygge på Storms Pakhus, spilaften på café og de aftaler, I selv laver igennem Livskræften.

Læs mere eller kontakt Livskræften her.

 

 

Mindhelper

Mindhelper er et online tilbud til unge. Her kan du få idéer og redskaber til at håndtere problemer lige fra angst til ensomhed, sex, mobning og meget mere. Du kan også skrive til brevkassen og få et godt råd fra en fagperson. Og hvis du har brug for det, kan de guide dig til, hvor du kan finde mere hjælp.

Find hjælp i nærheden af dig her.

 

 

Plexus Odense

Er du mellem 20-35 år? Og vil du gerne lære nye mennesker at kende? Så er Plexus måske noget for dig. Det er nemlig et sted, hvor du kan komme og møde andre, og hvor I kan lære hinanden at kende i trygge rammer. I Plexus har du mulighed for at lave helt almindelige ting samme med andre. I køber ind, laver mad og spiser sammen. Derefter spiller I måske nogle spil eller ser en film.

Læs mere om værestedet Plexus her.

 

 

Red Barnet Odense

Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvis fornemmeste opgave består i at yde hjælp og støtte til udsatte børn i lokalområdet. I Odense er der bl.a. naturklub i Bolbro og Risinge og Familie-oplevelsesklubben.

Hvis du er interesseret i at være frivillig, kan du læse mere her.

 

 

Samtaleboblen

Er du ensom på studiet? Er du på det rette studie? Er du presset på studiet? Føler du, at du har for lidt tid til vennerne eller halter din økonomi? Samtaleboblen tilbyder gratis coaching til studerende over 18 år, som ønsker større livskvalitet.

Book en tid til din første samtale her.

 

 

Samtalegrupper for Unge

Er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. Her bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Her er du specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for.

Kontakt Samtalegrupper for Unge her, hvis du har det svært.

 

 

Stoppestedet – Åben Sind

Åbent Sinds ungegrupper er for dig, der er mellem 18-35 år og bor i Odense Kommune. Her mødes unge med psykisk sårbarhed onsdag aften i lejligheden i Jernbanegade. Her spiller de spil, snakker om almindelige ting, ser en film eller går i biffen, på Papas Papbar eller Café. Det er anonymt og kræver ingen tilmelding.

Bliv klogere på Åbent Sinds ungegruppe her.

 

 

UngOdense – Fritidsvejledning

UngOdense kan hjælpe med vejledning til at finde den rigtige fritidsaktivitet til dig. Du kan finde din lokale fritidsvejleder på din folkeskole. Der er nemlig 1-2 vejledere på alle folkeskoler i Odense Kommune.

Læs mere om UngOdense – Fritidsvejledning her.

 

 

Ungdommens Røde Kors

Er til dig, der vil være frivillig og hjælpe andre børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold. Det kan være aktiviteter lige fra lektiehjælp og ferielejr til chat, væresteder og meget mere.

Har du lyst til at gøre en forskel for børn og unge, så kontakt Ungdommens Røde Kors her.

 

 

Ungdomshusets Café

I Ungdomshusets Café er du som ung velkommen i caféen, hvor du kan hænge ud, spille brætspil, arrangere en koncert, stifte en forening, planlægge hvordan du vil gøre verden til et bedre sted sammen med andre, eller bare for at købe lidt at drikke, hvis der er åbent for servering.

Læs mere om Ungdomshusets Café her.

 

 

PUST – Psykologisk Ungestøtte

Går du på en erhvervsrettet ungdomsuddannelse i Odense? Har du det svært psykisk? Måske har du udfordringer med angst, stress, ensomhed, søvnproblemer, sorg eller lavt selvværd i en grad, der gør det svært at gennemføre din uddannelse? PUST består af to psykologer tilknyttet de erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Din studievejleder kan hjælpe dig videre og vurdere om en PUST-psykolog kunne være noget for dig.

Kontakt PUST her eller få mere info via din studievejleder.

 

 

Ventilen Odense

Føler du dig ensom? Og oplever du, at det kan være svært at komme ud og møde andre unge mennesker? I Ventilen Odense kan du møde andre, der har det ligesom dig. Andre, som også vil have hjælp til at komme ud af ensomheden. Her kan I dele små og store ting med hinanden. Spille spil. Tage i biografen eller noget helt tredje.

Du kan læse mere om Ventilens aktiviteter i Odense her.

 

 

Klik her og se, hvordan du kan kontakte Støttepunktet