Spring til indhold

Angst og stress

Hvis du oplever angst og/eller stress, kan du finde hjælp på denne side.

 

At danse med livet

Hvis du er voksen og ramt af stress, angst eller depression, så har du mulighed for at finde et frirum i foreningen "At danse med livet". Her kan du mødes med andre, som du deler interesser med. Det kan være hækling, bål-mad, skriveværksted, onsdagssyslen samt gå- og cykelture. 

 

Du kan læse mere om foreningen her.

 

 

Børn- og Familierådgivningen

Er du mellem 0-14 år, og går du rundt og er ked af det, er bange, eller har du været udsat for at blive slået eller noget andet ubehageligt, så har du altid mulighed for at ringe eller skrive til Børn- og Familierådgivningen. De sidder klar til at snakke med dig om, hvordan du kan få hjælp, så du kan få det godt igen.

Du kan både ringe eller skrive til dem, og du kan læse mere om, hvordan du kommer i kontakt med dem her.

 

 

Center for Mental Sundhed

Har du angst, depression eller stress, så kan du få hjælp ved Center for Mental Sundhed. De tilbyder anonym rådgivning for alle, der er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune

 

Kontakt centeret eller læs mere her.

 

 

Girl Talk

Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.

 

Hvis du har brug for hjælp eller vil vide mere om Girl Talk, kan du finde dem her.

 

 

Headspace

Har du brug for nogen at tale med - eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.

 

Headspace hjælper unge op til 25 år. Hvis du vil vide mere eller i kontakt med en rådgiver, kan du læse mere her.

 

 

Mindhelper

Mindhelper er et online tilbud til unge. Her kan du få idéer og redskaber til at håndtere problemer lige fra angst til ensomhed, sex, mobning og meget mere. Du kan også skrive til brevkassen og få et godt råd fra en fagperson. Og hvis du har brug for det, kan de guide dig til, hvor du kan finde mere hjælp. 

 

Find hjælp i nærheden af dig her.

 

 

Psykologteamet

Kæmper du med udfordringer i forhold til uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd? Psykologteamet tilbyder gratis telefonisk vejledning, rådgivning, individuel terapi samt forskellige former for gruppeforløb. Du kan få hjælp, hvis du er mellem 13-30 pr, bor i Odense Kommune og ikke har mulighed for at få hjælp andre steder.

 

Du kan læse mere om Psykologteamet, og hvordan du kontakter dem her.

 

 

PUST - Psykologisk Ungestøtte

Går du på en erhvervsrettet ungdomsuddannelse i Odense? Har du det svært psykisk? Måske har du udfordringer med angst, stress, ensomhed, søvnproblemer, sorg eller lavt selvværd i en grad, der gør det svært at gennemføre din uddannelse? PUST består af to psykologer tilknyttet de erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Din studievejleder kan hjælpe dig videre og vurdere om en PUST-psykolog kunne være noget for dig.


Kontakt PUST her eller få mere info via din studievejleder.

 

 

Rehabiliteringsteamet

Hvis du har borderline eller personlighedsforstyrrelse, så kan du få hjælp ved Rehabiliteringsteamet, hvis du får en bevilling. For at få det skal du enten kontakte din kontaktperson hos Forløb Sindslidelse i Odense Kommune eller din sagsbehandler.


Du kan læse mere om, hvilken hjælp du kan få og hvordan her.

 

 

Samtaleboblen

Er du ensom på studiet? Er du på det rette studie? Er du presset på studiet? Føler du, at du har for lidt tid til vennerne eller halter din økonomi? Samtaleboblen tilbyder gratis coaching til studerende over 18 år, som ønsker større livskvalitet.


Book en tid til din første samtale her

 

 

Samtalegrupper for Unge

Er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. Her bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Her er du specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for.

 

Kontakt Samtalegrupper for Unge her, hvis du har det svært.

 

 

Studenterpræsterne

Hos studenterpræsterne på SDU og UCL kan du i et fortroligt rum tale om dine tanker. Det kan være tvivl og usikkerhed, ensomhed, studiekriser, stress, tristhed, sorg og tab, eller hvad der ellers rører sig i dit liv. Du behøver ikke at være religiøs. Studenterpræsterne er for alle, de har tavshedspligt, og det er gratis.

 

Hvis du er interesseret i en samtale, kan du læse mere her.

 

 

Studenterrådgivningen

Få gratis rådgivning og psykologhjælp. Studenterrådgivningen kan hjælpe dig, hvis du oplever manglende motivation, angst eller en følelse af ikke at være god nok. Du kan booke tid til en personlig samtale eller telefonrådgivning – eller komme med i en onlinegruppe sammen andre studerende, der oplever samme udfordringer som dig.

 

Book en tid eller læs mere her.

 

 

Ungerådgivningen, Odense Kommune

Føler du dig udfordret psykisk, fysisk, socialt og/eller, har du et forbrug af rusmidler? Så kan du få hjælp og rådgivning hos Ungerådgivningen. De hjælper dig på vej, så du igen kan klare din hverdag på egen hånd. Tilbuddet er til dig, der er mellem 15-30 år.


Læs mere om Ungerådgivningen, og hvordan du kommer i kontakt med den her.


Klik her og se, hvordan du kan kontakte Støttepunktet